Placki piwne


Zapomniałam wczoraj o tym wpisie..Robiąc kurczaka w waciaku zostało mi trochę  ciasta "piwnego"..i tak sobie pomyślałam, żeby usmażyć placuszki..oczywiście dodałam troszkę mąki do pozostałego ciasta..placki jadłam z dodatkiem sosu czosnkowego Tarsmak , który dostałam dzięki portalowi Uroda i Zdrowie.

  • 30 dkg mąki pszennej 
  • 2 szkl. piwa 
  • 3 jajka 
  • sól, pieprz 

Z mąki jajek, piwa, szczypty soli pieprzu przygotować ciasto. Smażyć placki z obu stron na rozgrzanym oleju.





Sos czosnkowy  na bazie lekkiego majonezu z charakterystyczną nutą czosnku. Produkt ma szerokie zastosowanie – może być podawany jako dodatek do potraw sporządzanych na zimno lub ciepło, np. pizzy, frytek, zapiekanek, żółtego sera, wędlin. Ponadto sos nadaje wyjątkowy smak potrawom mięsnym, rybnym i grillowanym. Produkt posiada certyfikat „Doceń polskie”.

Komentarze

  1. Robiłam kiedyś naleśniki z dodatkiem piwa (tylko pół szklanki) i były dzięki temu niesamowicie kruche. Muszę kiedyś wypróbować Twoje :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.