Robiłam sernik i potrzebny był mus jabłkowy..Ja prawdę mówiąc zrobiłam tylko tyle co do ciasta [nie miałam akurat więcej jabłek], ale taki mus idealnie pasuje do różnych ciast..więc warto mieć kilka słoiczków z zapasie..ja na pewno zrobię i do słoiczków.
jabłka
cukier do smaku
Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wrzucić do garnka, gotować mieszając co jakiś czas, gotować aż jabłka się rozgotują.Dodać cukier i gotować jeszcze ok 3-5 minut. Gotowy mus przełożyć do słoiczków i zapasteryzować.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.