Przejdź do głównej zawartości
Bigos z cukinii i fasolki szparagowej
Kolejne danie z fasolką szparagową..coś w rodzaju bigosu..wyszło pysznie, chociaż ja za długo gotowałam cukinię..["zagapiłam się"].
- 1 cukinia
- 2 marchewki
- 50 dkg fasolki szparagowej
- 2 cebule
- 30 dkg kiełbasy
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- oliwa
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól, pieprz, słodka papryka w proszku
Z cukinii usunąć pestki, miąższ pokroić w małą kostkę, marchewkę pokroić w talarki.Cebulę pokroić w cienkie półplasterki, smażyć na oleju, aż lekko się zeszkli, dodać pokrojoną kiełbasę i razem chwilkę podsmażyć.Oczyszczoną i pokrojoną fasolkę ugotować do miękkości razem z marchewką i cebulą.W osobnym naczyniu udusić cukinię, dodać do wody przyprawy. Cukinia powinna być jędrna, nie może się rozpadać .Cukinię odcedzić i dodać do pozostałych warzyw, dodać koncentrat i chwilkę razem poddusić.Doprawić do smaku według własnych upodobań.
pięknie wygląda :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) jesteś boska;)
OdpowiedzUsuńWow...dzięki..
Usuń