Jajka faszerowane


Jajka faszerowane szynką i boczkiem..

  • 6 jajek
  • 5 dkg szynki drobiowej
  • 5 dkg boczku wędzonego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, ostudzić , obrać i przekroić na połowę.Żółtka delikatnie wyjąć i utrzeć lub drobno pokroić.Boczek i szynkę również drobno pokroić, wymieszać z żółtkami i musztardą [ można dodać również troszkę majonezu].Doprawić i napełnić białka jaj.Ułożyć na talerzu i polać majonezem wymieszanym ze śmietaną.  
                                                          

Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki 2.
Wielkanocne Smaki 2

Komentarze

  1. Fajniutkie,mała podpowiedź zamiast siekać wędlinki ja ścieram na drobnej tarce minutka i gotowe:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.