Jajka faszerowane szynką i boczkiem..
- 6 jajek
- 5 dkg szynki drobiowej
- 5 dkg boczku wędzonego
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- sól, pieprz
Jajka ugotować na twardo, ostudzić , obrać i przekroić na połowę.Żółtka delikatnie wyjąć i utrzeć lub drobno pokroić.Boczek i szynkę również drobno pokroić, wymieszać z żółtkami i musztardą [ można dodać również troszkę majonezu].Doprawić i napełnić białka jaj.Ułożyć na talerzu i polać majonezem wymieszanym ze śmietaną.
Mniam, co za pyszności :)
OdpowiedzUsuńPyszne te jajeczka :)
OdpowiedzUsuńFajniutkie,mała podpowiedź zamiast siekać wędlinki ja ścieram na drobnej tarce minutka i gotowe:)
OdpowiedzUsuń