Były już maślane rogaliki , a teraz migdałowe...
- 45 dkg mąki
- 1 kostka margaryny
- 15 dkg mielonych migdałów lub mielonych orzechów
- 15 dkg cukru
- 1 paczka cukru waniliowego
- 1 jajko
Ze składników zagnieść ciasto, włożyć na ok 20-30 minut do lodówki, ręcznie wałkować malutkie rogaliki, ok 4 cm. Ja piekłam w specjalnej formie do rogalików.Piec ok 30 minut w temperaturze 160 stopni.Można obtaczać w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym.
Przepis dodaję do akcji Ciasteczka tu i tam.
Pyszności :)
OdpowiedzUsuńaż czuję ich smak;)
OdpowiedzUsuńkuchenne fascynacje- dziękuję...a pyszne są naprawdę..
OdpowiedzUsuńDuś- oj smak jest super ..następnym razem spróbuję z wiórkami kokosowymi..
Powiem Ci szczerze Bożenko, że nic mi tak nie smakowało jak maślane rogaliki. Jak je zrobiłam to z całej partii udało mi się załapać jedynię na połówkę tego wypieku :)
OdpowiedzUsuńZ migdałami jeszcze nie robiłam, ale czemu nie ?.. :)