Karkówka z pieczarkami i ogórkami


Na zdjęciu może nie wygląda to zbyt apetycznie , ale taka karkówka jest smaczna..

  • 1 kg karkówki
  • 0,80 kg  pieczarek
  • 4 cebule
  • 6 ogórków konserwowych
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • 3 łyżki ostrego keczupu
  • 0,5 szkl. zalewy z ogórków konserwowych
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w 1-cm plastry.Posypujemy solą,pieprzem,majerankiem i obtaczamy w mące.Podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki.Cebule kroimy w dość grube piórka.Krótko dusimy z pieczarkami.Ogórki kroimy w małą kostkę.Przygotowujemy sos:zalewę octową z ogórków dokładnie mieszamy z przecierem pomidorowym i ketchupem.Na mięso wykładamy pieczarki z cebulą i ogórki,zalewamy sosem.Pieczemy pod przykryciem ok.godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C.

Komentarze

  1. Próbowałam, bardzo dobre - tylko zamiast ogórków konserwowych gospodyni dała kiszone.

    OdpowiedzUsuń
  2. Chciałam wydrukować przepis ale niestety nie widzę takiej możliwości.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety , nie ma takiej opcji..muszę pomyśleć jak to zrobić..Pozdrawiam.

      Usuń
  3. Robie juz kolejny raz super!!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja również robilam polecam smaczne 😉

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.