Na zdjęciu może nie wygląda to zbyt apetycznie , ale taka karkówka jest smaczna..
- 1 kg karkówki
- 0,80 kg pieczarek
- 4 cebule
- 6 ogórków konserwowych
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- majeranek
- 3 łyżki ostrego keczupu
- 0,5 szkl. zalewy z ogórków konserwowych
Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w 1-cm plastry.Posypujemy solą,pieprzem,majerankiem i obtaczamy w mące.Podsmażamy na oleju i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Pieczarki oczyszczamy i kroimy w ćwiartki.Cebule kroimy w dość grube piórka.Krótko dusimy z pieczarkami.Ogórki kroimy w małą kostkę.Przygotowujemy sos:zalewę octową z ogórków dokładnie mieszamy z przecierem pomidorowym i ketchupem.Na mięso wykładamy pieczarki z cebulą i ogórki,zalewamy sosem.Pieczemy pod przykryciem ok.godzinę w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C.
Próbowałam, bardzo dobre - tylko zamiast ogórków konserwowych gospodyni dała kiszone.
OdpowiedzUsuńChciałam wydrukować przepis ale niestety nie widzę takiej możliwości.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNiestety , nie ma takiej opcji..muszę pomyśleć jak to zrobić..Pozdrawiam.
UsuńRobie juz kolejny raz super!!!!
OdpowiedzUsuńCieszę się.
UsuńJa również robilam polecam smaczne 😉
OdpowiedzUsuń