Jajka w sosie koperkowym


 Jajka można podawać na dużo sposobów..moje tym razem są w sosie koperkowym.


  • 4 jajka
  • 1/2 l  wody
  • 1/4 kostki masła
  • kostka rosołowa
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • koperek
  • sól,pieprz, vegeta 

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki.Wodę zagotować, dodać masło , kostkę i przyprawy oraz posiekany koperek.Mąkę rozrobić ze śmietaną i odrobiną zimnej wody.Dodać do wywaru i chwilę gotować na małym ogniu.Jajka ułożyć na talerzu i polać sosem.

Komentarze

  1. Trochę przypominają mi się czasy gdy chodziłam do przedszkola, jednym z moich ulubionych dań były jajka w sosie koperkowym. Zapomniałam o nich,ale ten smaczny wpis przypomniał mi, i niebawem zrobię :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.