Jajka można podawać na dużo sposobów..moje tym razem są w sosie koperkowym.
- 4 jajka
- 1/2 l wody
- 1/4 kostki masła
- kostka rosołowa
- 100 ml kwaśnej śmietany
- 1 łyżka mąki
- koperek
- sól,pieprz, vegeta
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na ćwiartki.Wodę zagotować, dodać masło , kostkę i przyprawy oraz posiekany koperek.Mąkę rozrobić ze śmietaną i odrobiną zimnej wody.Dodać do wywaru i chwilę gotować na małym ogniu.Jajka ułożyć na talerzu i polać sosem.
Trochę przypominają mi się czasy gdy chodziłam do przedszkola, jednym z moich ulubionych dań były jajka w sosie koperkowym. Zapomniałam o nich,ale ten smaczny wpis przypomniał mi, i niebawem zrobię :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń