Przejdź do głównej zawartości
Pierogi z grzybami-smażone
No i kolejne pierogi dzisiaj..te są smażone z grzybami..
- 40 dkg mąki
- około 1 szkl.wody
- szczypta soli
- grzyby
Do przesianej mąki dodać szczyptę soli i wodę i zarobić elastyczne ciasto.Ciasto rozwałkować na placek grubości około 3 mm .Szklanką lub foremką do pierogów wycinać krążki , na każdym położyć grzyby [ugotowane i podsmażone oraz doprawione] i zlepiać pierogi..Smażyć na gorącym oleju.Osuszyć na papierowym ręczniku.
Piekne...musze tylko znaleźć u mnie kogoś kto lubi je lepić:)
OdpowiedzUsuńTrzcinowisko dziękuję..u mnie dzisiaj wyjątkowo i te pierogi i te z bananami robiła córka...
OdpowiedzUsuńTakich pierozkow to bym pojadla, mniam:-)
OdpowiedzUsuń