Marmolada z jabłek z landrynkami

Próbowaliście takiej marmolady z landrynkami?Ja robiłam taką już w zeszłym roku , w tym roku też i mam zamiar zrobić jeszcze z landrynkami miętowymi...
  • jabłka
  • cukier 
  • landrynki owocowe
Ilość jabłek , cukru i landrynek według własnych smaków oraz gatunku jabłek...
Obrane i oczyszczone jabłka pokroić w plasterki, dać odrobinę wody i rozprażyć pod przykryciem. Dodać cukier i landrynki i smażyć około 2 godz. ciągle mieszając.Gorące nałożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.
Przepis dodaje do Akcji przetwory 2011.

Komentarze

  1. Takie klasyczne połączenia lubię ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam ale pomysł mi się bardzo podoba :) Czuć smak landrynek ?

    OdpowiedzUsuń
  3. DominikaD- ja też takie lubię...

    kuchenne fascynacje -oj czuć jak pięknie pachnie taka marmolada landrynkami owocowymi..Dzisiaj robię z miętowymi ..zobaczymy co wyjdzie...

    OdpowiedzUsuń
  4. Sama słodycz, dzieciom się spodoba:))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.