Przejdź do głównej zawartości
Marmolada z jabłek z landrynkami
Próbowaliście takiej marmolady z landrynkami?Ja robiłam taką już w zeszłym roku , w tym roku też i mam zamiar zrobić jeszcze z landrynkami miętowymi...
- jabłka
- cukier
- landrynki owocowe
Ilość jabłek , cukru i landrynek według własnych smaków oraz gatunku jabłek...
Obrane i oczyszczone jabłka pokroić w plasterki, dać odrobinę wody i rozprażyć pod przykryciem. Dodać cukier i landrynki i smażyć około 2 godz. ciągle mieszając.Gorące nałożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.
Przepis dodaje do Akcji przetwory 2011.
Takie klasyczne połączenia lubię ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam ale pomysł mi się bardzo podoba :) Czuć smak landrynek ?
OdpowiedzUsuńDominikaD- ja też takie lubię...
OdpowiedzUsuńkuchenne fascynacje -oj czuć jak pięknie pachnie taka marmolada landrynkami owocowymi..Dzisiaj robię z miętowymi ..zobaczymy co wyjdzie...
Sama słodycz, dzieciom się spodoba:))
OdpowiedzUsuń