Żeberka w chrupiącej panierce

Bardzo pyszne żeberka na ciepło a nawet na zimno...
  • 1,5 kg żeberek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 1 mała pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • 3 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
Żeberka  umyć i pokroić na niewielkie kawałki . Włożyć do garnka i zalać wodą aby całe mięso przykryło, zagotować.[zdjąć  powstałe szumowiny], dodać wszystkie przyprawy i  gotować  na niewielkim ogniu do miękkości żeberek. Gdy będą miękkie wyjąć z wywaru ( wywar można wykorzystać do zupy - u mnie była botwinka).Ostudzić .[można wyjąć kości- ja nie wyjmowałam] . Każdy kawałek żeberka obtoczyć najpierw w bułce tartej, potem w jajku, znowu w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce. Smażyć na oleju do zrumienienia.

Komentarze

  1. PYSZNE DANIE. POZDRAWIAM SERDECZNIE

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja myślałam ze ta panierka mnie zachwyci. Czytam a tu bułka tarta... Szaleństwo

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.