Przejdź do głównej zawartości
Kolejny sposób na faszerowane jajka...[tym razem troszkę inaczej].
- 8 jajek na twardo  
- 50 dkg  pieczarek
- sól 
- pieprz 
- 1  łyżka majonezu do farszu 
- 2 pęczki drobnego szczypiorku 
- mały  słoiczek majonezu
- 1 czubata łyżeczka masła roślinnego 
Jajka ugotować na twardo, obrać,  ostudzić.Następnie przekroić na pół, wyjąć żółtka.Pieczarki zetrzeć na tarce  jarzynowej na drobniejszych oczkach, dodać łyżeczkę masła i dusić około  10 min aż woda wyparuje , wystudzić, dodać rozgniecione żółtka, pęczek posiekanego szczypiorku,  pieprz, sól, łyżkę majonezu, wyrobić farsz. Nadziewać jajka farszem[  dosyć dużo tego farszu ]Polać majonezem i posypać drobno pokrojonym  szczypiorkiem.
Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki 2011. 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
lubie takie jajeczka:)
OdpowiedzUsuńJajka faszerowane to mnie zawsze urzekają:)
OdpowiedzUsuńaga - prawie każdy lubi takie jajeczka. no przynajmniej u mnie w domu tak jest...
OdpowiedzUsuńAnia- mnie ostatnio też urzekły i raz w tygodniu były takie jajka..
faszerowane jajka mają coś w sobie wyjątkowego i zawsze w błyskawicznym tempie znikają ze stołu
OdpowiedzUsuń