Przejdź do głównej zawartości
Kolejny sposób na faszerowane jajka...[tym razem troszkę inaczej].
- 8 jajek na twardo
- 50 dkg pieczarek
- sól
- pieprz
- 1 łyżka majonezu do farszu
- 2 pęczki drobnego szczypiorku
- mały słoiczek majonezu
- 1 czubata łyżeczka masła roślinnego
Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić.Następnie przekroić na pół, wyjąć żółtka.Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej na drobniejszych oczkach, dodać łyżeczkę masła i dusić około 10 min aż woda wyparuje , wystudzić, dodać rozgniecione żółtka, pęczek posiekanego szczypiorku, pieprz, sól, łyżkę majonezu, wyrobić farsz. Nadziewać jajka farszem[ dosyć dużo tego farszu ]Polać majonezem i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki 2011.
lubie takie jajeczka:)
OdpowiedzUsuńJajka faszerowane to mnie zawsze urzekają:)
OdpowiedzUsuńaga - prawie każdy lubi takie jajeczka. no przynajmniej u mnie w domu tak jest...
OdpowiedzUsuńAnia- mnie ostatnio też urzekły i raz w tygodniu były takie jajka..
faszerowane jajka mają coś w sobie wyjątkowego i zawsze w błyskawicznym tempie znikają ze stołu
OdpowiedzUsuń