Jajka faszerowane

Kolejny sposób na faszerowane jajka...[tym razem troszkę inaczej].
  • 8 jajek na twardo 
  • 50 dkg  pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka majonezu do farszu
  • 2 pęczki drobnego szczypiorku
  • mały słoiczek majonezu
  • 1 czubata łyżeczka masła roślinnego 
Jajka ugotować na twardo, obrać, ostudzić.Następnie przekroić na pół, wyjąć żółtka.Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej na drobniejszych oczkach, dodać łyżeczkę masła i dusić około 10 min aż woda wyparuje , wystudzić, dodać rozgniecione żółtka, pęczek posiekanego szczypiorku, pieprz, sól, łyżkę majonezu, wyrobić farsz. Nadziewać jajka farszem[ dosyć dużo tego farszu ]Polać majonezem i posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki 2011.

Komentarze

  1. Jajka faszerowane to mnie zawsze urzekają:)

    OdpowiedzUsuń
  2. aga - prawie każdy lubi takie jajeczka. no przynajmniej u mnie w domu tak jest...

    Ania- mnie ostatnio też urzekły i raz w tygodniu były takie jajka..

    OdpowiedzUsuń
  3. faszerowane jajka mają coś w sobie wyjątkowego i zawsze w błyskawicznym tempie znikają ze stołu

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.