Przejdź do głównej zawartości
Galareta drobiowo-warzywna
Kolorowo i smacznie ..
- 3-4 jajka
- warzywa [ ja użyłam mieszanki warzywnej]
- szynka drobiowa
- żelatyna [ litr wody]
- kostka rosołowa
Jajka ugotować na twardo.Warzywa gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej i przypraw.Wywar wykorzystujemy do przygotowania żelatyny.Gdy żelatyna przestygnie wylewamy cienką warstwę do foremki np . keksówki lub innej i odstawiamy do lodówki. Gdy trochę zastygnie układamy ugotowane warzywa , jajka pokrojone w ćwiartki , wędlinę pokrojoną w kawałki i zalewamy pozostałym wywarem z żelatyną. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki 2011.
Piękna:)
OdpowiedzUsuńAnia - dziękuję.
OdpowiedzUsuń