Galareta drobiowo-warzywna

 Kolorowo i smacznie ..                                                     
  • 3-4 jajka
  • warzywa [ ja użyłam mieszanki warzywnej]
  • szynka drobiowa
  • żelatyna [ litr wody]
  • kostka rosołowa 
Jajka ugotować na twardo.Warzywa gotujemy z dodatkiem kostki rosołowej i przypraw.Wywar wykorzystujemy do przygotowania żelatyny.Gdy żelatyna przestygnie wylewamy cienką warstwę do foremki np . keksówki lub innej i odstawiamy do lodówki. Gdy trochę zastygnie układamy ugotowane warzywa , jajka pokrojone w ćwiartki , wędlinę pokrojoną w kawałki i zalewamy pozostałym wywarem z żelatyną. Odstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki 2011.



Komentarze

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.