Boczek zrolowany

Taki boczek posmakuje na pewno niejednej osobie....
  • 1,5-2 kg boczku bez kości
  • 1-2 główki czosnku
  • 1 opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego
  • papryka słodka w proszku
  • sól czosnkowa
  • vegeta
  • majeranek
  • pieprz

Czosnek przecisnąć przez praskę i wraz z resztą przypraw natrzeć,przykryć odstawić na noc do lodówki.Następnie zawinąć w rulon, po czym mocno go owinąć dratwą.Piec na blaszce i obracać co jakiś czas, aby skórka się zarumieniła. . Można włożyć do torebki /rękawa i upiec, ja tak robię[ jest smaczniejszy]. 
Przepis dodaję do akcji Wielkanocne smaki 2011.
Wędliny domowe.




Komentarze

  1. No, doskonały pomysł na domową wędlinę. Muszę się skusić.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ag Pe - domowe wędliny zawsze najlepiej smakują...

    OdpowiedzUsuń
  3. Bożenko, pyszności tu serwujesz! Taka rolada z boczku, z chrzanem idealna!

    OdpowiedzUsuń
  4. mój mąż to by pod sufit skakał jak bym mu taki zrobiła, ale musi poczekać aż pojedziemy do Polski i zrobimy zapasy

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.