Były skrzydełka w occie , a teraz pora na pieczarki..
- 1 kg pieczarek średniej wielkości
- 3 średnie cebule
- 3 ogórki konserwowe
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- Vegeta (czerwona)
- 4 szklanki wody
- 12 łyżek octu
- 6 łyżek cukru
- 6 łyżek ketchupu
- 1 słoik koncentratu
- 1 łyżka soli
- pieprz ziarnisty
- ziele angielskie
- liść laurowy
W międzyczasie gotujemy zalewę z podanych składników.
Usmażone grzyby przekładamy jak niżej:
I warstwa - grzyby,
II warstwa - surowa, pokrojona w plastry cebula
III warstwa - grzyby
IV warstwa - ogórki konserwowe pokrojone w plasterki
Następnie tak przygotowane pieczarki zalewamy gorącą zalewą, po wystygnięciu przekładany w chłodne miejsce najlepiej do lodówki. Najlepiej smakują na drugi dzień.
zaciekawiasz mnie Bożenko swoimi przepisami. Czasami robisz rzeczy które się jada na codzień a do głowy by mi nie przyszło że można samemu zrobić, a czasem są to przepisy o których nigdy nie słyszałam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wynalazki.
OdpowiedzUsuńDzięki dziewczyny..
OdpowiedzUsuńPostaram się jeszcze nie raz zaskoczyć . no mam taką nadzieję że zaskoczę.
OdpowiedzUsuńteż tak robię i są pyszne:)
OdpowiedzUsuń