Zupa spaghetti


Zupka spaghetti jest już w sumie na blogu, ale jak coś jest smacznego to warto przypomnieć.Ta ciut jest inna-klopsiki są mniejsze , makaron też ciut inny-ale też domowy.No i dodałam tym razem ciut śmietany.
  • 30-40 dkg mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • cebula
  • czosnek niedźwiedzi, majeranek
  • mieszanka warzyw pokrojonych w kostkę
  • koncentrat pomidorowy
  • listek, ziele
  • domowa vegeta
  • śmietana
  • makaron
Mięso mielone wymieszać z jajkiem i przyprawami, uformować malutkie kulki.Do garnka wlać wodę, dodać listek,ziele, sól, vegetę .Dodać koncentrat i mieszankę warzyw .Zagotować, do gotującej się wody wrzucać mięsne kulki.Gotować około 15-20 minut.Dodać ugotowany makaron, wymieszać i ewentualnie doprawić.Chwilkę jeszcze podgotować.Na koniec dodać śmietanę.



Komentarze