- 1 kg twarogu [ z wiaderka waniliowy]
- 6 łyżek cukru pudru
- cukier waniliowy Delecta
- 1 szkl.śmietany 36 %
- 100 ml mleka
- 4 łyżki żelatyny
- duże opakowanie herbatników
- polewa
- kuleczki zbożowe w czekoladzie i w różowej skorupce Decorada Delecta
- posypka czekoladowa
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć warstwę herbatników. Twaróg wymieszać z cukrami. Śmietanę ubić na sztywno , stopniowo dodawać po łyżce do masy sernikowej i delikatnie wymieszać. Żelatynę namoczyć i rozpuścić w ciepłym mleku.Delikatnie wlewać do masy serowej i wymieszać, dodać posypkę czekoladową i kuleczki w czekoladzie i znów wymieszać.Masę wylać na herbatniki.Na wierzch ułożyć herbatniki, polać polewą , udekorować .Odstawić do stężenia do lodówki.
Przepyszny serniczek :)
OdpowiedzUsuńMmmmhhmmm... Pycha! :)
OdpowiedzUsuń