czwartek, 10 września 2015

Kotlet schabowy



Te schabowe robiłam jakiś czas temu...na blogu jest już sporo przepisów na schabowe...ale za każdym razem jak je robię to staram się robić je inaczej...tym razem podpatrzyłam u Joli ..kiedyś robiłam podobne..w sumie obie wersje są smaczne..Użyłam przyprawy do kurczaka , mimo tego , że to nie był kurczak..ale czasem warto tak zrobić..

Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Każdy plaster posypać przyprawami. Przełożyć do wysokiej miski. Rozbełtać 3 całe jaja z 2 łyżkami zimnej wody i zalać kotlety w misce, tak aby dostała się między plastry schabu i dokładnie je przykryła. Miskę przykryć talerzem i całość wstawić na co najmniej 2 godziny do lodówki.Następnie kotlety panierować w mące wymieszanej z bułką tartą i usmażyć.

1 komentarz :

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.