Schabowy pachnący czosnkiem


Bardzo smaczne schabowe...

  • 8 plastrów schabu
  • 2 jajka
  • vegeta, sól ,pieprz
  •  1 kostka czosnku Knorr [ lub czosnek przeciśnięty przez praskę]
  • bułka tarta
Schab dość cienko rozbijamy. Jaja roztrzepać w miseczce i dodać do nich czosnek , sól , pieprz i vegetę. Wszystko dokładnie wymieszać. Schab ułożyć w jajach [dokładnie namaczając]. Odstawić pod przykryciem na 1 godzinkę. Maczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. 

Komentarze

  1. No to się wie, że z czosnkiem najlepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjadłbym takiego kotleta.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.