piątek, 15 maja 2015

Kisiel wiśniowy

Kisiel zrobiony samodzielnie ....tym razem wiśniowy..pycha..polecam..

0,5  szkl. wody i cukier oraz sok zagotować . W pozostałej zimnej wodzie wymieszać mąkę ziemniaczaną i pomału wlewać  do gotującego się wody z cukrem i sokiem, cały czas mieszając .Na koniec dodać wiśnie.


Domowy WyróbWiosenne słodkości!

5 komentarzy :

  1. Uwielbiam domowe kisiele. Przygotowuję jej od czasu do czasu np. wczoraj robiłam rabarbarowy.
    Wiśniowy musi być pyszny.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak zwykle szalejesz Bożenko :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przypomniałam sobie jak dawno nie jadłam kisielu. A gdy byłam młodsza to jadałam go znacznie częściej, zwłaszcza na podwieczorek. Wróciłabym do tego z chęcią. A taki kisiel z bardzo intensywnymi wiśniowymi nutami musi być bardzo smaczny. Pozdrowionka! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubie kisiel, tym bardziej wiśniowy ! Lubie go szczególnie z odrobinką mleka.. Ojj ! Chyba muszę go zrobić na dniach ;))
    Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.