Te parówki robiłam przeszło tydzień temu....były crusty hard rollsy ..i z tego samego ciasta były wtedy także te oto parówki...w sumie u mnie to nie były parówki tylko pyszne kiełbaski Degustino..
- 390 g mąki pszennej
- 6 g drożdży suchych [ dałam 12 g świeżych]
- 250 ml letniej wody
- 1 ,5 łyżeczki soli morskiej
- 1,5 łyżeczki cukru
Dodatkowo:
- jajko + 1 łyżka mleka do smarowania
- kiełbaski Degustino
- ser żółty
Marka DEGUSTINO powstała z myślą o koneserach wyjątkowych kiełbas. 4 formaty i 9 wyselekcjonowanych smaków o dużej mięsności znajdą swoich odbiorców. Długi termin przydatności (3 miesiące), to zaleta pasteryzacji w gorącej wodzie gotowego opakowania. Kiełbaski DEGUSTINO są produktem bezglutenowym, nie zawierającym fosforanów i glutaminianu sodu. Nie posiadają osłonki. Designerskie opakowania w mocnych kolorach kodujących będą znacząco wyróżniały się na półce kategorii. Pasteryzacja – znana jest nie od dziś, już nasze prababcie stosowały tą metodę przedłużenia trwałości, pasteryzując weki. Wszyscy znamy smak domowych przetworów. Proces pasteryzacji DEGUSTINO przeprowadzany jest w najnowocześniejszym urządzeniu, dostarczonym przez światowego lidera w tej dziedzinie. Idea pasteryzacji pozostała niezmienna od czasów Ludwika Pasteura. Wykazał, że wywołują go drobnoustroje. W wyniku tych badań opracował metodę konserwacji pożywienia poprzez obróbkę termiczną (proces też zwany jest od nazwiska uczonego pasteryzacją).
Kiełbaski z szynki mini (93% mięsa). Kiełbasa wieprzowa średniorozdrobniona wędzona parzona.
Najlepsza część mięsa wieprzowego dająca doskonały i subtelny smak kiełbasek. Starannie dobrane przyprawy podkreślają delikatność i walory smakowe.
Świetny pomysł na podanie parówek :)
OdpowiedzUsuń