Dawno nie robiłam risotto..w zamrażarce znalazłam zblanszowane warzywa..ryż oczywiście w domu był ..kawałek kiełbasy ..a do podsmażenia Smakowita Pajda z cebulką i jabłkiem..i risotto prawie gotowe..
Smakowita Pajda zaskoczyła mnie smakiem, aromatem i tym , że jest zrobiona z naturalnych składników, bez żadnych konserwantów..
Przepis dodaję do konkursu Smakowita Pajda to kulinarna frajda.
- 20 dkg kiełbasy
- 1 cebula
- 1,5 szkl. ryżu
- około 3 szkl. rosołu drobiowego
- 2 łyżki smakowitej pajdy z cebulką i jabłkami
- warzywa [ papryka, groszek, kukurydza, marchewka, fasolka szparagowa, dynia]
- kilka suszonych pomidorów z oleju
- sól, pieprz
Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!”, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A., producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńwygląda super!!!:) mniamm
OdpowiedzUsuńRisotto to jedno z moich ulubionych dań!
OdpowiedzUsuńUwielbiam risotto w różnej postaci :)
OdpowiedzUsuńKomuś sie ryż z warzywami pomylił z risotto ....
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa...a co anonimowego.....ja nie widzę żadnej pomyłki,,jeśli przeszkadza nazwa ..to nazwij proszę po swojemu,,dla mnie to było risotto..
OdpowiedzUsuń