- 22 dkg mąki pszennej
- 5 dkg mąki żytniej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki sody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżka musztardy (jest bardzo delikatnie wyczuwalna ale konieczna do smaku)
- 12 dkg sera cheddar startego na drobnych oczkach [ dałam ser gouda]
- 15 dkg jogurtu greckiego [ dałam kefir]
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 125 ml mleka
- 1 jajko
W jednej misce wymieszać składniki suche, a w drugiej mokre i ser żółty a następnie połączyć ze sobą i wymieszać łyżką.Nałożyć ciasto do foremek na mufiny.[ ciasto jest dość gęste].Piec w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 20 minut.Studzić je na kratce.
Prawie jak mini bułeczki :-)
OdpowiedzUsuń