A dziś na obiad była taka oto rybka..robiłam już taką wcześniej, ale teraz troszkę inaczej..tzn, tak samo, ale do bułki tartej dodałam przypraw itd..
- dowolna ryba
- przyprawa do ryb
- sól
- sok z cytryny
- mąka
- jajka
- bułka tarta
- koperek suszony
Rybę pokroić na kawałki, posypać solą, przyprawą do ryb , skropić sokiem z cytryny i odstawić do lodówki na 0,5 godz.Rybę najpierw obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z koperkiem.Na patelni rozgrzać olej. Smażyć rybę, aż panierka będzie rumiana, ok. 2-3 minuty. Przełożyć na drugą stronę i smażyć kolejne 2 minuty. Przełożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
pyszne:)
OdpowiedzUsuńOj tak..pyszne..
Usuńmm jeszcze to tej rybki frytki i mamy brytyjskie fish&chips ;)
OdpowiedzUsuńpyszne
OdpowiedzUsuń