Przejdź do głównej zawartości
Specjalnie do tego ciasta upiekłam biszkopt kakaowy..ale wyszedł taki wysoki, że przekroiłam na trzy części i do tego ciasta użyłam tylko 2 części, a pozostałą też wykorzystałam ,ale do innego ciasta.Do masy użyłam chałwy z Odry....ciasto wyszło pyszne..mam jeszcze inne przepisy z wykorzystaniem chałwy..i muszę kiedy zrobić..więc za jakiś czas coś znów z chałwą będzie..
Masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo chałwę, alkohol , rodzynki i żurawinę.Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić.Przełożyć masą z chałwą i dowolnie udekorować.
Śliczny.
OdpowiedzUsuńDziękuję..
UsuńUwielbiam chałwę, mimo, że jest tłusta i kaloryczna. A takie ciasto musi smakować obłędnie! Ale mi narobiłaś smaka!!
OdpowiedzUsuńOj..ciasto jest smaczne..Częstuj się...
UsuńIdealne ciasto dla mojego męża :-), którego od 5 lat próbuję "przytyć" ;)
OdpowiedzUsuńTo zrób...może przytyje choć troszkę..
UsuńUwielbiam chałwę, więc Twoje ciasto strasznie mnie kusi :)
OdpowiedzUsuń