Ekstrakt cytrynowy


Skoro można zrobić ekstrakt waniliowy, to czemu by nie zrobić cytrynowego?? no i zrobiłam..i co Wam powiem..ano to , że zrobię jeszcze pomarańczowy.
  • cytryna
  • wódka
Cytrynę dokładnie umyć i sparzyć wrzątkiem. Obrać ze skórki, uważając by zostało przy niej jak najmniej białego albedo .Włożyć skórki do buteleczki i zalać wódką. Odstawić w ciemne miejsce


Komentarze

  1. Świetny pomysł. Na pewno wypróbuję;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mam taki ekstrakt. I jeszcze pomarańczowy i limonkowy :) Bardzo przydatna rzecz :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.