Zapomniałam wczoraj o tym wpisie..Robiąc kurczaka w waciaku zostało mi trochę ciasta "piwnego"..i tak sobie pomyślałam, żeby usmażyć placuszki..oczywiście dodałam troszkę mąki do pozostałego ciasta..placki jadłam z dodatkiem sosu czosnkowego Tarsmak , który dostałam dzięki portalowi Uroda i Zdrowie.
- 30 dkg mąki pszennej
- 2 szkl. piwa
- 3 jajka
- sól, pieprz
Z mąki jajek, piwa, szczypty soli pieprzu przygotować ciasto. Smażyć placki z obu stron na rozgrzanym oleju.
Sos czosnkowy na bazie lekkiego majonezu z charakterystyczną nutą czosnku. Produkt ma szerokie zastosowanie – może być podawany jako dodatek do potraw sporządzanych na zimno lub ciepło, np. pizzy, frytek, zapiekanek, żółtego sera, wędlin. Ponadto sos nadaje wyjątkowy smak potrawom mięsnym, rybnym i grillowanym. Produkt posiada certyfikat „Doceń polskie”.
Ale smakowite :)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś naleśniki z dodatkiem piwa (tylko pół szklanki) i były dzięki temu niesamowicie kruche. Muszę kiedyś wypróbować Twoje :)
OdpowiedzUsuń