Przejdź do głównej zawartości
Rabarbarowiec do góry nogami
Pyszne ciasto..ale na drugi raz rabarbar wymieszam z ciastem..
Przypominam i zapraszam również do konkursu .
- 5 łodyg rabarbaru
- 1 szkl. mąki
- 2/3 szkl. cukru
- 4 jajka
- 4 łyżki oliwy
- 1 cukier waniliowy
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki masła
- masło i bułka tarta[ do posypania foremki]
Rabarbar obrać i pokroić w drobną kostkę.Jajka , cukier i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, na koniec dodać olej i dokładnie wymieszać. Keskówkę [u mnie silikonowa foremka z kominkiem do babki] wysmarować masłem, oprószyć bułką tartą [ja nie smarowałam] , ułożyć rabarbar i wylać ciasto.Piec około 40 minut w temp.180 stopni.Gdy ostygnie odwrócić do góry nogami i posypać cukrem pudrem.
Pyszne ciasto! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń