Skrzydełka w zalewie octowo - pomidorowej

Były już skrzydeka w zalewie octowej -tym razem troszkę inaczej , ale również smaczne..Najlepiej smakują na drugi dzień..Ja zrobiłam je w czwartek wieczorem , a dziś już prawie znaku po nich nie ma...
  • 2 kg skrzydełek
  • 2 jajka 
  • bułka tarta
  • 1 szkl. octu
  • 5 szkl.wody
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1 łyżka soli
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2 cebule
  • 4 ziela angielskie
  • 3 liście laurowe
 Skrzydełka umyć,odciąć końcówki, przeciąć na pół i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć, maczać w roztrzepanym jajku, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć. Ocet, wodę, cukier, sól, ziele, listek i pokrojoną cebulę zagotować, dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze raz zagotować. Usmażone skrzydełka ułożyć w pojemniku i zalać gorącą zalewą. Odstawić w zimne miejsce. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.