Ryba w panierce z bułki tartej

Rybę w panierce robiłam już nie raz, ale tym razem w panierce z bułki tartej z dodatkami.Polecam zrobić większą ilość takiej bułki i mieć zawsze pod ręką do schabowych, albo tak jak u mnie nawet do ryby.Polecam serdecznie i koniecznie zajrzyjcie do Gastrofilki, bo tam są fajne pomysły nie tylko na taką panierkę ale na szybkie i smaczne potrawy,a także jest już dostępny kurs - Obiadowa Królowa Kuchni.Z tym kursem korzystasz TYLKO z 60 produktów [ np.sól, cukier, mąka, olej, ryż, makaron ], a kombinacji potraw z tych produktów jest mnóstwo.

  • filety z dowolnej ryby
  • mleko
  • sok z cytryny
  • sól,pieprz
  • mąka
  • jajka
  • bułka tarta
Bułka tarta [ można zrobić więcej i wykorzystać do kotletów schabowych, ryb]
  • 400 - 500 g bułki tartej
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 1 czubata łyżka suszonego czosnku
  • 2 czubate łyżki pietruszki suszonej
Filety ryby pokroić na kawałki i włożyć do mleka, moczyć około 20 minut. Wyjąć z mleka, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami.Następnie panierować mące, w jajku i bułce tartej .Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

Komentarze

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.