Ostatnio gdzie nie spojrzeć na Fb to każdy , no prawie każdy robił już taką kawę.Musiałam zrobić i ja.No i efekt wyszedł ..wow....Jak to możliwe , a jednak możliwe pianka nad mlekiem jest tak gęsta, że nie opada i trzyma się na powierzchni mleka.Kawa Dalgona to bardziej jak deser niż kawa, ale spróbujcie.Ja robiłam już kilka razy i dla mnie najlepsza jest po wymieszaniu tej gęstej pianki z mlekiem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisoiLchi22KQsHWcCCSJH1s4nY5bQCb_XiYYN5gJawR0C05nBjw7O0qMAmcpGMSXu6r-qNgEaM4PlXnKS7Jb5tKHLrwi-h8TzcCLnmMt_A0BREqSTon8gG2qcRWOCAzsV-J0Ou6rEiy428/s640/93423761_269953450698486_1407889364800765952_n.jpg)
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki gorącej wody
- 1/2 szkl. mleka ciepłego lub zimnego
Kawę, cukier i wodę zmiksować [blenderem, trzepaczką, spieniaczem, a nawet zwykłą łyżką ] aż do uzyskania gęstej masy. Mleko wlać do szklanki, na wierzch wyłożyć warstwę kawowej masy. Dodatkowo można wierzch posypać startą czekoladą.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisoiLchi22KQsHWcCCSJH1s4nY5bQCb_XiYYN5gJawR0C05nBjw7O0qMAmcpGMSXu6r-qNgEaM4PlXnKS7Jb5tKHLrwi-h8TzcCLnmMt_A0BREqSTon8gG2qcRWOCAzsV-J0Ou6rEiy428/s640/93423761_269953450698486_1407889364800765952_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYW3zfe9O20Kxo9VWVEMcmCuIlc37GTPdaDuqqnLbOEDqbVJddsK00jk80vUGQ3ksjilH4F7lEpXzF0vWyKzPdpAK_fKVObXr7ke81OTzSTN-rbVzOA7KArU83J5UL0JTZTrJQ8j2vHjVl/s640/93419730_269953967365101_7639937381457461248_n.jpg)
Świetnie wyglądająca kawa! Żałujemy jedynie, że nie można jej odzwierciedlić używając espresso zamiast kawy instatnt
OdpowiedzUsuńKawa prezentuje się doskonale, a przy tym smakuje całkiem nieźle;)
OdpowiedzUsuńDla mnie jedna z lepszych kaw, jakie piłem. Do tego prezentuje się bardzo dobrze. Jakiś serniczek do tego i dla mnie idealnie :)
OdpowiedzUsuńW pracy powinny taką podawać, wtedy poniedziałki byłyby piękniejsze.
OdpowiedzUsuń