Colesław

Pyszna surówka.
  • 500 g kapusty białej
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 2  łyżki cukru pudru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 3 łyżki majonezu gęstego
  • 6  łyżek mleka
  • 1,5  łyżki octu jabłkowego
  • 2 płaskie łyżki soku z cytryny
Majonez wymieszać z sokiem z cytryny, octem, mlekiem i przyprawami. Dodać drobno poszatkowaną kapustę ,  marchew startą na średnich oczkach i cebulę pokrojoną w drobne półksiężyce, wymieszać, odstawić na około 1 godz. do lodówki.
Cukier puder, sól, pieprz, majonez, mleko, ocet jabłkowy i sok z cytryny przełożyć do naczynia thermomiksa - 5 sek. obr. 2, następnie przelać do pojemnika.Do naczynia włożyć pokrojoną kapustę, marchew i cebulę - rozdrobnić 20 sek. obr. 4, następnie dodać wcześniej przygotowany dip i wymieszać 20 sek/obroty wsteczne  2.]

Komentarze