
- 5-6 filetów śledziowych solonych
 - 1 szkl. mąki
 - 2 jajka
 - 500 ml maślanki
 - olej do smażenia
 
Filety śledziowe opłukać,osuszyć i włożyć do pojemnika.Zalać maślanką, pojemnik zamknąć lub nakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia śledzie wyciągnąć z maślanki.Osuszyć i obtaczać najpierw w mące, następnie w rozbełtanych jajkach i ponownie w mące. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, na złocisty kolor. 
Zalewa
- 2 cebule
 - 3 łyżki przecieru pomidorowego
 - 1/2 szkl. octu
 - 2 szkl. wody
 - 1 łyżeczka cukru [dałam ciut więcej]
 - ziele angielskie
 - liść laurowy
 - pieprz
 
Źródło-klik. 


Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.