![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUvs34NLkKWj94pcphX2-U5kMISNN6WmY7XA2w1-3_cPIfKoP4sOnWiLNLbRvBJWjJWyb8-5Lm-CFmdjj7VPWpxbfACqRz_LHo6YbSSUSASv2alwP8ex3HuvDnyET9w1P7vqJEyz7J1UHr/s640/77316506_2618394121582034_1853590984533737472_n.jpg)
- 3 szkl.mąki
- 1 szkl.gorącej wody
- 1 łyżeczka soli
- dowolne nadzienie [ grzyby lub kapusta z grzybami]
Mąkę przesiać, dodać sól, wlać gorącą wodę zarabiając ciasto początkowo nożem, następnie wyrobić ręką. Zawinąć ciasto w ściereczkę i odstawić na około 15 minut, aby „odpoczęło”.Ciasto rozwałkować na placek grubości około 3 mm .Wycinać krążki , na każdym położyć dowolne nadzienie i zlepiać pierogi.Smażyć pierożki w głębokim oleju z każdej strony np.na patelni Amibition.Osuszyć na papierowym ręczniku.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3TZtvyifnk9JEt26sUs81Hny0hyphenhyphenu6BKVYBynz-rvrh_wuGe9hvPz4RoJUZslDqjzeQhuJVPHXdXbiydDhJU9Z8ir6iJlIhAkq2jHjyt3c6BInYRs61LjEqZgi6DOLI2NEkNfF3wuu5zBz/s640/78756427_2618394021582044_6586083115758780416_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjutnZujuCjcqDJRufCGXibq5rVjr8JNDUDoGrnKvvWYdoxGWPcVbeF4sDzcoGOMqwJ7SDOunGA9HjEnESYQiV5sQ2RLGjqydF4A9G94zf-QD1mq-3SkeoudNQGpYim-x9nhzyyOyotuy28/s640/78624908_2618394258248687_5314289084041003008_n.jpg)
![Święta z dbałością](https://durszlak.pl/system/banners/00/00/00/17/06embed_bPFhzKJJy6EL8qHRKLxMgZOFwt9Gngzz.jpg?source=moje-domowe-kucharzenie)
Ciekawy pomysł z tym leżeniem ;-D
OdpowiedzUsuń