- 270 g mąki
- 70 g mąki ziemniaczanej lub ryżowej
- 250 g miękkiego masła lub margaryny
- 80 g cukru pudru
- 1-2 łyżeczki cynamonu innej przyprawy [ kardamon, anyż, przyprawa do piernika]
Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce przez około następnie godzinę.Następnie ciasto rozwałkować . Foremką wycinać ciasteczka i układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce .Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180’C i piec przez około 15 minut – do zrumienienia.Blaszkę wyjąć z piekarnika wykorzystując rękawicę Ambition.Ciasteczka wystudzić.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.