Przerwa wakacyjna się skończyła i znów zaczęło się wspólne Wypiekanie na śniadanie .Propozycją do pieczenia był szybki chleb wieloziarnisty.Prosty i szybki do zrobienia i smaczny.Polecam.Razem ze mną chleb piekły:Matka Wariatka,,Kolorowy Talerz,Stare Gary .
- 500 g mąki pszennej typ 650
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 3 łyżki łuskanego słonecznika
- 4 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka sezamu
- 25 g świeżych drożdży
- 500 ml letniej wody
Piekarnik nagrzać do 230 stopni, wstawić blaszkę z ciastem i piec 25 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 190 stopni i piec jeszcze 20-25 minut.Upieczony chleb wyjąć z foremki i wystudzić na kratce.
Fajnie, że z nami piekłaś :) matka_Wariatka
OdpowiedzUsuńPięknie się upiekł!
OdpowiedzUsuń