CIASTO CIEMNE:
- 50 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 300 g mleka
- 2 jajka
- 200 g cukru
- 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
- 150 g oleju
- 280 g mąki
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 500 g twarogu
- 3 jajka
- 3 łyżki cukru
- 1 budyń waniliowy, w proszku
Do naczynia themomiksa włożyć czekoladę , rozdrobnić 10 s /obr 8,Wlać mleko , podgrzać 2m / 70º / obr 2.Przelać do innego naczynia.
W naczyniu thermomiksa założyć motylek,wbić jajka , dodać cukier i ucierać 3 m / obr 3.
Dodać dżem i olej , wymieszać 20s / obr 3.Wlać przestudzone mleko z czekoladą , wymieszać 20s / obr 2.Zdjąć motylek , dodać przesianą mąkę , kakao , kawę i sodę.Wymieszać 30s /obr 3.
Masę przelać do naczynia po mleku, odstawić.
MASA SEROWA
Do czystego naczynia thermomiksa włożyć wszystkie składniki na masę serową , zmiksować 30s/ obr 4.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylać ciemną masę, a następnie na wierzch łyżką ponakładać masę serową.Widelcem zrobić esy - floresy aby połączyć obie masy.Piec około 45 min w temp. 180 stopni.Dowolnie udekorować,np.polać polewą czekoladową, posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.