- 250 g wody, ciepłej
- 1 jajko
- 20 g oleju
- 560 g mąki
- 300 g twarogu, półtłustego
- 1 żółtko
- 50 g cukru
- 200 g jagód, świeżych
- 1-2 łyżki drobno posiekanej mięty
Twaróg utrzeć z cukrem i żółtkiem.[Do naczynia miksującego włożyć twaróg, dodać żółtko i cukier, wymieszać 20 s/obr. 4],dodać jagody, miętę i delikatnie wymieszać.Ciasto rozwałkować cienko i wykrawać kółka (np. szklanką lub foremką do pierogów). Nałożyć na nie farsz i zlepić brzegi.Gotować w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną (ok.3 minuty).Podawać polane np.śmietaną.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.