Hot dogi

Hot dogi, parówki w cieście drożdżowym a do tego sosik czosnkowy.
  • 350 g mąki 
  • 80 g mleka
  • 1 jajko
  • 100 g margaryny
  • 20 g drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • przyprawa do pizzy i zapiekanek
Farsz
  • parówki 
Z drożdży , mleka, cukru i 2-3 łyżek mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia.Do mąki dodać wyrośnięty zaczyn i resztę składników.Zagnieść ciasto .[Do naczynia miksującego włożyć mleko, cukier i drożdże, podgrzać 2min/37 C/obr. 2.Dodać pozostałe składniki na ciasto, wyrobić ciasto 3 min/interwał].Odstawić do wyrośnięcia, następnie rozwałkować dość cienko i pokroić w paseczki ok 4 cm. Owinąć wcześniej obraną parówkę w spiralkę.Tak przygotowane parówki dość luźno ułożyć na blaszce.Wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 180 C. Piec około 15-20 minut, aż się zrumienią.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.