W taki sposób buraczków jeszcze nie robiłam, no i postanowiłam wypróbować i wyszło całkiem nieźle.
- 3 kg buraków
- 1 kg cebuli
- 0,5 szkl. octu
- 0,5 szkl. oleju
- 0,5 szkl. cukru
- sól,pieprz do smaku
Buraczki umyć i ugotować do miękkości.Obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.W dużym garnku rozgrzać olej i wrzucić cebulkę i lekko podsmażyć.Dodać buraczki,ocet i cukier i gotować jeszcze ok 10 min.(co jakiś czas mieszając).Gorące buraczki przełożyć do słoików ,mocno zakręcić i odstawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia przykryte ściereczką.
Źródło- klik.
Źródło- klik.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.