Zupa z kapustą włoską

Robię porządki ze zdjęciami , mam spore zaległości i sporo takich zdjęć z potrawami.Ta zupka oj była robiona dawno temu.Jest prosta ,ale smaczna.
  • kawałek kapusty włoskiej
  • 1 udko z kurczaka
  • 4 marchewki
  • 5 ziemniaków
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • vegeta
  • koperek
Mięso włożyć do garnka, dodać przyprawy i zalać 2-2,5 litrami wody. Gotować około 45 minut, następnie dodać pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaki. Kapustę drobno pokroić i dodać do zupy, gotować około 20 minut. Po tym czasie wyjąć mięso,dodać koperek i ewentualnie doprawić .Zupę można zabielić śmietaną.

Komentarze

  1. Witaj, wygląda mega apetycznie, fajnie gdybys dodała też na przyszłość ocenę trudności dań. Tak dla totalnych amatorów w sprawach kulinarnych ;)
    Pozdrawiam Irek maniak samochodowy z volkswagen forum Polska

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.