Robię porządki ze zdjęciami , mam spore zaległości i sporo takich zdjęć z potrawami.Ta zupka oj była robiona dawno temu.Jest prosta ,ale smaczna.
- kawałek kapusty włoskiej
- 1 udko z kurczaka
- 4 marchewki
- 5 ziemniaków
- liść laurowy, ziele angielskie
- vegeta
- koperek
Mięso włożyć do garnka, dodać przyprawy i zalać 2-2,5 litrami wody. Gotować około 45 minut, następnie dodać pokrojone w kostkę marchewki i ziemniaki. Kapustę drobno pokroić i dodać do zupy, gotować około 20 minut. Po tym czasie wyjąć mięso,dodać koperek i ewentualnie doprawić .Zupę można zabielić śmietaną.
Witaj, wygląda mega apetycznie, fajnie gdybys dodała też na przyszłość ocenę trudności dań. Tak dla totalnych amatorów w sprawach kulinarnych ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Irek maniak samochodowy z volkswagen forum Polska
Pycha ;-D
OdpowiedzUsuń