Krem kokosowy

Taki krem kokosowy można wykorzystać do deserów, lodów, naleśników, do przełożenia ciasteczek itp.a także można po prostu jeść bez żadnych dodatków.Ja uwielbiam kokos i łasuch ze mnie i co jakiś czas śmigam do lodówki ,aby zjeść łyżeczkę tego pysznego kremu.
  • 200 g cukru [można dać ciut mniej]
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 150 g wody przegotowanej schłodzonej
Do naczynia thermomiksa wsypać cukier, zmielić 15 s/obr.10 [pod miarkę włożyć papierową chusteczkę aby uniknąć rozpylania]. .Dodać wiórki kokosowe, zmielić 1 min/obr. 10. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.Dodać wodę, zmiksować 30 s/obr. 6. Przełożyć do słoiczka,przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni.

Komentarze