- 500 ml śmietanki 30%
- 400 g serka homogenizowanego naturalnego
- 15 g żelatyny
- 50 ml wody
- 3 łyżki cukru pudru
- sok z ½ limonki
- herbatniki
- rogaliki mini 7days lub mini rogaliki francuskie
- 2 galaretki
2 galaretki rozpuścić w 3 szkl.wrzącej wody, odstawić do przestygnięcia.
Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w wodzie, dodać do niej sok z limonki. Do ubitej śmietanki dodać serek homogenizowany i całość wymieszać Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i ponownie wymieszać.
Na dno blaszki wyłożyć herbatniki, na to część masy śmietanowo-serowej, ułożyć rogaliki i zalać pozostałą częścią masy.Odstawić do stężenia, następnie zalać tężęjącą galaretką i ponownie odstawić do stężenia.
Mocno schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Żelatynę namoczyć w wodzie, dodać do niej sok z limonki. Do ubitej śmietanki dodać serek homogenizowany i całość wymieszać Następnie dodać rozpuszczoną żelatynę i ponownie wymieszać.
Na dno blaszki wyłożyć herbatniki, na to część masy śmietanowo-serowej, ułożyć rogaliki i zalać pozostałą częścią masy.Odstawić do stężenia, następnie zalać tężęjącą galaretką i ponownie odstawić do stężenia.
Pomysłowe ;-D
OdpowiedzUsuń