Przejdź do głównej zawartości
Przepis na taki sernik znalazłam tutaj,ale zrobiłam ciut inaczej, tzn.tak samo tylko podwoiłam ilość budyniu i mleka bo jakoś miałam wątpliwości czy 1 budyń wystarczy i czy nie będzie za rzadki, no i dobrze zrobiłam, że dałam 2 budynie.U mnie są budynie wiśniowe, bo akurat takie miałam w domu,ale można dać dowolne.
- 1 kostka masła
- 1 szkl.cukru
- 1 kg twarogu [ dałam z wiaderka]
- 2 jajka
- 2 budynie [ u mnie wiśniowe]
- 10 łyżek mleka
- herbatniki
W garnku rozpuścić masło z cukrem.Budyń wymieszać z mlekiem.Do rozpuszczonego masła dodać twaróg, jaja i budyń wymieszany z mlekiem.Gotować na małym ogniu często mieszając.Od momentu bulgotania gotować jeszcze około 1 minuty. Blaszkę wyłożyć papierem,ułożyć herbatniki , na herbatniki wylać masę serową i przykryć herbatnikami lekko wciskając w ser.Polać polewą i odstawić do lodówki .
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.