Kotlety mielone

Kotlety mielone, mieszane z mięsa wieprzowego i drobiowego.
  • około 80 dkg mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 małe czerstwe bułki
  • 1 szkl. ciepłego mleka 
  • 2-3  łyżki musztardy
  • 2 jajka 
  • sól, pieprz , majeranek 

Bułki zalać ciepłym mlekiem i odstawić do namoczenia. Namoczone bułki zblendować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, majeranek, sól i pieprz. Dobrze wymieszać.Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni. Do mięsa dodać cebulę i bułkę z przyprawami. jajka i całość dobrze wymieszać. Doprawić w razie potrzeby.Formować kotlety i smażyć z każdej strony.

Komentarze